Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 33 |
|
|
Použité suroviny receptu Smažené rýžové krokety:
400 g vařené rýže
| 100 g hladké mouky,
| 50 g másla,
| 3 dcl mléka
| 2 dcl oleje,
| špetka muškátového květu
| 1 lžička lněného semínka
| 1 lžička sezamového semínka
| sůl,
| mletý bílý pepř
| na obalení:
| mouka,
| vejce + mléko
| strouhanka
Postup přípravy receptu Smažené rýžové krokety:
Na másle zpěníme mouku, zalijeme ji vlažným mlékem a dochutíme solí a pepřem. Povaříme alespoň 20 minut, vsypeme uvařenou rýži a za stálého míchání necháme ztuhnout. Poté přidáme sezam a lněné semínko a necháme vychladnout. Lžící vytvarujeme noky, naskládáme je na tác a přikryté potravinářskou folií necháme zmrznout.
Před smažením je obalíme v mouce, vejci zozšlehaném v trošce mléka a strouhance. Smažíme pozvolna dozlatova.
Na talířích zdobíme zelenými bylinkami.
Fotky receptu Smažené rýžové krokety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!