Použité suroviny receptu Smažené sardinky s pikantní majonézou:
500 g sardinek
| dle potřeby: hladká mouka na poprášení
| 1 rozšlehané vejce
| 3 lžíce mléka
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: olej na smažení
| Majonéza:
| 1 hrnek majonézy
| 2 nakrájené červené čili papričky
| 2 lžičky citrónové šťávy
| 2 lžičky nakrájené petrželky
| 2 lžičky nakrájené bazalky
| 2 lžičky nasekaných kaparů
Postup přípravy receptu Smažené sardinky s pikantní majonézou:
Rybičky omyjte a osušte na papírovém ubrousku. Obalte je v mouce a před smažením ponořte do rozšlehaného vejce s mlékem a solí. Ve velké pánvi rozehřejte olej a po částech v něm rybičky dozlatova osmažte. Přebytečný tuk osušte do ubrousku. Smažené sardinky udržujte teplé. Pikantní majonézu připravte tak, že smícháte majonézu s čili papričkami, citrónovou šťávou, petrželkou, bazalkou a kapary. Podávejte ji pak ve zvláštní misce – smažené rybičky se do ní namáčejí.
Fotky receptu Smažené sardinky s pikantní majonézou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!