Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.12. 2025
Dnes má svátek Natálie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Smažené telecí závitky

fotka Smažené telecí závitky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Smažené telecí závitky:

600 g telecí kýty  | 1 větší pórek  | 1 lžíce oliv  | 1 vařený žloutek  | 1 lžíci hladké mouky  | 2 vejce  | 1 lžíci bílého vína  | špetka soli  | špetka pepře  | 6 lístků šalvěje  | 2 lžíce sardelové pasty  | 2 mrkve  | 1 olej na smažení

Postup přípravy receptu Smažené telecí závitky:

Kýtu rozkrájíme na 8 tenkých řízků. Lehce naklepeme,
osolíme, opepříme, šalvějové lístky rozmixujeme
s olivami, sardelovou pastou, vařeným žloutkem
na hladkou směs.
Pórek a mrkev očistíme, umyjeme. Lze použít i mraženou. Řízky potřeme olivovou směsí, do středu
položíme špalíčky pórku a mrkev. Opatrně svineme
a sepneme párátkem.
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý
sníh. Z hladké mouky, žloutků, špetky soli a lžíce
bílého vína vymícháme tekuté těstíčko, do kterého
zapracujeme sníh. V těstíčku obalujeme závitky
a usmažíme dozlatova.
Dobrou chuť přeji.


Fotky receptu Smažené telecí závitky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Smažené telecí závitky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !