Použité suroviny receptu Smažené vepřové kotlety s pomeranči a šalvějí:
1 lžíce olivového oleje
| sůl a černý pepř
| 12 ks tence nakrájených plátků kotlet z vepřového masa
| 285 ml kuřecího vývaru
| najemno nastrouhaná kůra a šťáva z 1 pomeranče
| 2 lžíce suchého sherry nebo vermutu
| 2 lžíce želé z červeného rybízu
| 2 lžičky nasekané čerstvé šalvěje a 1 lžička
Postup přípravy receptu Smažené vepřové kotlety s pomeranči a šalvějí:
ve velké pánvi rozpálíme olej. Kotlety okořeníme a polovinu z nich smažíme z každé strany asi 4 minuty, dokud nejsou propečené. Poté je vyjmeme z pánve, a zatímco smažíme druhou várku, udržujeme je teplé. Druhou várku přidáme k první a všechny kotlety udržujeme teplé.
do pánve přilijeme vývar, sherry nebo vermut, přidáme šťávu a kůru z pomeranče a želé. Vše zprudka 5 minut povaříme, dokud se polovina tekutiny nevyvaří a omáčka částečně neztmavne.
Do omáčky přisypeme šalvěj a okořením ji. Pak do ní vložíme kotlety a necháme je prohřát. Hotové kotlety podáváme přelité omáčkou.
Fotky receptu Smažené vepřové kotlety s pomeranči a šalvějí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!