Postup přípravy receptu Smažený mečoun s čerstvým chutney:
Čtyři steaky z mečouna bez kůže vložíme do široké mělké mísy, přelijeme 4 lžícemi citronové šťávy a 1 lžící sójové omáčky a necháme v chladu marinovat asi hodinu. Rybu občas obrátíme.
Mezitím si připravíme chutney. Mango zbavíme pecky, oloupeme, dužinu jemně usekáme a dáme do mísy. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor, jemně nasekanou mátu, kokos, přelijeme 2 lžícemi citronové šťávy, dobře promícháme a necháme při pokojové teplotě odstavené.
Jednotlivé porce mečouna namočíme ve vajíčku a obalíme ve směsi sekaných para ořechů a strouhanky. Mečouna smažíme na másle asi 8 minut z každé strany.
Smaženého mečouna servírujeme s chutney. Pokud se nám zdá, že tomu něco chybí, můžeme mírně přisolit.