Použité suroviny receptu Smetanová česnečka s uzeným masem :
200 g uzeného masa (bůček nebo krkovička)
| 1 lžíce sádla
| 6-8 stroužků česneku
| 1,5 l vývaru (klidně z kostky masoxu
| 2-3 lžíce hladké mouky
| 100 ml smetany ke šlehání
| sůl
| pepř
| pažitka na ozdobeni
Postup přípravy receptu Smetanová česnečka s uzeným masem :
Uzené maso nakrájíme na kostičky, dva stroužky česneku nadrobno nasekáme a vše opečeme na sádle. Zasypeme hladkou moukou, zalijeme vývarem (nebo vodou s masoxovými kostkami) a vaříme, dokud maso nezměkne a není hotové. Pokud máme rádi hustší polévky, zahustíme světlou granulovanou jíškou.
Potom do polévky nastrouháme zbytek česneku, opepříme, osolíme, povaříme a odstavíme z plotýnky. Ihned vmícháme smetanu a jemně nasekanou čerstvou pažitku.
Fotky receptu Smetanová česnečka s uzeným masem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!