Použité suroviny receptu Smetanová rybí polévka s těstovými rybičkami:
500 g rybích zůstatků - hlavy, kosti, ocasní části
| 1,5 l vody
| 3 lžíce pstružích jiker
| listové těsto na rybičky
| 3 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 2 ks vaječných žloutků
| 1/16 l smetany
| sůl a pepř podle chuti
| kopr
Postup přípravy receptu Smetanová rybí polévka s těstovými rybičkami:
Do hrnce se studenou vodou vložíme rybí zůstatky, osolíme a zvolna vaříme. V kastrole na másle připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme přecezeným rybím vývarem. Náležitě rozmícháme a důkladně provaříme. Poté zjemníme ve smetaně rozmíchanými žloutky. Na talíře dáme pstruží jikry, nasekaný kopr a přelijeme přecezenou zahoustlou rybí polévkou. Jednotlivé porce doplníme upečenými rybičkami, vykrojenými z listového těsta.
Fotky receptu Smetanová rybí polévka s těstovými rybičkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!