Těsto:
| 370 g hladké mouky
| 280 g másla
| 1 zakysaná smetana
| 1 vejce na potření
| 100 g ztuženého tuku na potření plechových trubiček
| Bílková náplň:
| 4 bílky
| 280 g cukru krupice
| Čokoládová náplň:
| 250 g čokolády na vaření
| 250 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Smetanové kremrole:
Vypracované těsto z mouky, másla a zakysané smetany nechte nejméně hodinu v chladničce odležet. Potom ho rozválejte na velký obdélník a rádýlkem z něho vyřízněte asi 3 cm široké a 20 cm dlouhé proužky, které natočte na ztuženým tukem potřené plechové trubičky. Kremrole potřete rozšlehaným vajíčkem a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte přibližně 15 minut dozlatova. Během pečení si připravte z bílků a cukru bílou náplň. Jako druhou variantu náplně můžete připravit tmavou pařížskou šlehačku. Nastrouhejte čokoládu a vsypte ji do smetany ke šlehání. Potom ji v kastrůlku pomalu zahřívejte (buď přímo na plotýnce nebo ve vodní lázni) až k varu. Ve chvíli, kdy se začne šlehačka vařit, ji odstavte a dejte zchladit i s kastrůlkem do ledové vody. Studenou čokoládovou šlehačku potom ušlehejte na hustý krém. Po upečení nechte kremrole vychladnout. Potom je naplňte bílkovou nebo čokoládovou náplní. Nakonec je bohatě pocukrujte moučkovým cukrem. Podávejte s čerstvým ovocem a ozdobené voňavými lístky meduňky.