Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Smetanové lanýže s kávou a whisky:
250 ml smetany 33 %
| 2 lžíce rozpustné kávy
| 2 lžíce medu
| 300 g hořké čokolády
| 50 g másla
| 25 cl whisky
| 100 g čokoládové polevy
| 50 g kakaa
Postup přípravy receptu Smetanové lanýže s kávou a whisky:
Nejprve smetanu vlijeme do hrnce se silným dnem, zahřejeme a necháme přejít varem. Pak stáhneme z ohně, osladíme medem a vmícháme instantní kávu. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, máslo, whisky a mícháme, až se čokoláda úplně rozpustí a vytvoří se hladký krém. Necháme v chladničce dobře ztuhnout asi 4 hodiny. Z čokoládové hmoty tvarujeme pomocí zmrzlinových kleští malé koule a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Lanýže dáme opět ztuhnout do lednice a pak je z poloviny namáčíme do čokoládové polevy přepravené podle návodu na obale. Po ztuhnutí čokoládové polevy lehce obalíme druhou polovinu v kakau a lanýže vložíme nakonec do papírových košíčku na bonbony. Dobrou chuť!
Fotky receptu Smetanové lanýže s kávou a whisky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!