Použité suroviny receptu Smetanový krém s kandovaným ovocem:
2 lžíce rumu
| 70 g cukru moučka
| 100 g kandovaného ovoce
| 4 ks žloutků
| 5 dl smetana ke šlehání
| 4 lžíce vaječného likéru
Postup přípravy receptu Smetanový krém s kandovaným ovocem:
Sáček kandovaného ovoce nasekáme na menší kousky a necháme marinovat ve 2 lžících rumu. Smetanu ušleháme do tuha.
Žloutky s cukrem utřeme, dáme si záležet, aby byl výsledek téměř bílý. K tomuto všleháme šlehačku. Necháme vychladit po dobu marinování.
Těsně před podáváním vmícháme ke krému kandované ovoce, přidáme i vaječný likér.
Nadýchaný smetanový krém rozdělíme do sklenic nebo misek a podáváme jako dezert. Pokud připravujeme krém pro děti, nahradíme alkohol rumovou trestí.
Fotky receptu Smetanový krém s kandovaným ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!