250 g podlouhlých cukrářských piškotů
| 250 g mascarpone
| 200 g ricotty
| 60 g bílé čokolády
| 70 g moučkového cukru
| 2 vanilkové cukry
| 2,5 dcl silného studeného espressa
| 1 dcl amaretta
| 0,5 dcl rumu
| 4 kiwi
| 1/2 citrónu
| 1 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu Snadné tiramisu s kiwi:
Mascarpone a ricottu utřeme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Bílou čokoládu rozpustíme a vmícháme do hmoty. Hranatou formu vyložíme potravinovou fólií a na dno naskládáme piškoty, které rychle protahujeme (aby se namočily asi do jedné třetiny) směsí kávy, likéru a rumu. Na piškoty dáme tenkou vrstvu krému, na ni položíme plátky kiwi, opět vrstvu krému, piškoty omočené v kávě a takto pokračujeme do spotřebování surovin. Poslední vrstvu bude tvořit krém. Povrch uhladíme a tiramisu necháme ztuhnout a rozležet v ledničce, nejlépe do druhého dne. Před podáváním poprášíme povrch kakaem pomocí jemného sítka.