Vložil: | Veronine |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Šneci s bylinkovým máslem:
12 ks mražených šneků
| 300 g hrubé soli
| 300 ml vinného octa
| 500 ml bílého vína
| 1 ks cibuli
| 1 ks mrkev
| 1 stonek řapíkatého celeru
| 2 stroužky česneku
| 1 svazek bouquet garni z tymiánu,bobkového listu a petrželky(Svázaného do svazečku)
| sůl, pepř
| Bylinkové máslo:
| 100 g másla
| 1 ks šalotka
| 1 stroužek česneku
| hrst nasekané petrželky
| sůl,pepř
Postup přípravy receptu Šneci s bylinkovým máslem:
Šneky opereme a namočíme na 10 hodin do soli a octa. Uvolní to sliz. Znovu šneky dobře opereme a dáme na 30 minut do vařicí vody. Vyndáme a vybereme maso z ulit. Odřízneme černá střívka a znovu šneky opereme. Ulity si dáme stranou. Šneky dáme do hrnce, přilijeme víno, přidáme bouquet garni, pokrájenou mrkev, cibuli, celer, česnek, sůl a pepř. Zakryjeme pokličkou a šneky dusíme 3 hodiny. Potom je vyndáme.
Bylinkové máslo: Máslo smícháme s najemno nakrájenou petrželkou, česnekem a šalotkou. Osolíme a opeříme.
Šnečí maso dáme do ulity a ulitu uzavřeme bylinkovým máslem.
Fotky receptu Šneci s bylinkovým máslem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!