Postup přípravy receptu Sněhová pusa:
Troubu předehřejte na 180C, horkovzdušnou na 160C. Plech vyložte papírem a nakreslete na něm kruh o průměru 20 cm.
8 bílků prošlehejte se špetkou soli na hedvábně lesklý sníh a pak do něj postupně zašlehejete 500 g krupicového cukru. Sníh pod jeho vahou nejdřív trochu povolí, ale šleháním začne zase hezky tuhnout. Sníh poprašte 1 lžící škrobu, zakapejte 2 lžičkami octa a lehce promíchejte. Navršte na naznačený kruh na papír a těsto uhlaďte. Chcete-li mít bezé pevně vytvarované, položte na papír před nalitím těsta kruh z dortové formy. Vložte do trouby a ihned snižte teplotu o 30 stupňů. Sušte 1 až 2 hodiny, pak troubu vypněte a bezé v ní nechte úplně vychladnout. Těsto by mělo stále mít ve středu konzistenci jako žužu. Šťávu z jednoho granátového jablka smíchejte v kastrůlku se šťávou z půlky citronu a nechte pět až sedm minut probublávat mírným varem, až směs zesirupovatí. 500 ml smetany ušlehejte dotuha. Bezé opatrně sesuňte na talíř a navršte na ně šlehačku, zrníčka a šťávu z druhého granátového jablka. Zakapejte sirupem.