250 g jahod
| 200 g cukru krupice
| 350 ml šlehačky
| 3 bílky
| 1 lžíce škrobu
| 1 lžíce vinného octa
| 1 svazek máty na ozdobu
Postup přípravy receptu Sněhový dort s jahodami:
Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Bílky vyšleháme do středně tuhého sněhu a postupně za stálého šlehání přidáváme cukr. Nakonec vmícháme škrob a ocet. Sníh rozprostřeme na pečící papír položený na plechu ve tvaru kruhu o průměru 25 cm. Plochou špachtlí zahladíme okraje směrem zespodu nahoru, vytvoříme tak vyšší okraje. Plech vložíme do trouby na střední rošt, ztlumíme teplotu na 120 stupňů Celsia a pečeme 2 hodiny. Troubu poté vypneme a korpus v ní necháme až do vystydnutí zhruba 3-4 hodiny. Šlehačku vyšleháme dotuha a omyté jahody rozkrájíme na půlky. Na vychladlý korpus naneseme šlehačku, poklademe jahodami a zdobíme lístečky čerstvé máty.
Fotky receptu Sněhový dort s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!