150 g rýže basmati
| sůl
| 250 g mrkve
| 150 g mladých hráškových lusků
| 3 lžíce podzemnicového oleje
| 6 lžic sójové omáčky
| 3 lžíce citronové šťávy
| pepř
| 75 g nastrouhaných ředkviček
| 600 g kuřecích prsou
| trocha moučkového cukru
Postup přípravy receptu Soté s rýžovým salátem:
Rýži vaříme v osolené vodě asi 12 minut. Omyjeme mrkev a lusky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na jemné hranolky. Několik hráškových lusků ponecháme v celku, zbývající nakrájíme na tenké nudličky. Zeleninu asi 3 minuty povaříme v osolené vodě. Zeleninu a rýži scedíme, smícháme dohromady a necháme vychladnout.
Rozmícháme olej, 4 lžíce sójové omáčky, citronovou šťávu, sůl a pepř. Zálivku zamícháme do vychladlé rýže se zeleninou.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na nudličky a vlnovitě je napíchneme na špíz. Osladíme a ochutíme 2-mi lžícemi sójové omáčky. Špízy potřeme marinádou a grilujeme po obou stranách 4-5 minut. Špízy podáváme s rýžovým salátem.
Fotky receptu Soté s rýžovým salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!