Vložil: | MonikaK |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Špagety po selském způsobu:
500 g rajčata
| 200 g pórek
| 200 g mrkev
| 200 g cibule
| 100 g celer
| sůl, pepř, tymián
| 4 lžíce olej
| 250 g špagety
| 1 lžíce máslo
| 100 g strouhaný sýr /eidam, ementál/
Postup přípravy receptu Špagety po selském způsobu:
Rajčata spařte, sloupněte a rozčtvrťte. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka. Mrkev, cibuli a celer oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ve větším hrnci uveďte do varu 2 litry vody se 2 lžícemi soli a necelou lžící oleje. Vložte špagety, povařte 10 minut, zceďte do síta a rychle propláchněte studenou vodou, nechte okapat a promastěte lžící másla. V kastrolu zahřejte zbytek oleje, přidejte cibuli, mrkev a celer, 5 minut za stálého míchání restujte, přidejte rajčata a bez pokličky 5 minut vařte. Pórek vmíchejte až nakonec a povařte 1 minutu. Směs dochuťte solí, pepřem a špetkou tymiánu.
Do zeleniny přidejte špagety, promíchejte a servírujte ve velké míse. Špagety po selském způsobu napovrchu posypte strouhaným sýrem.
Tip pro labužníky: Vhodná příloha - hlávkový salát a sklenice mléka.
Fotky receptu Špagety po selském způsobu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!