Postup přípravy receptu Špagety s bramborami a fazolkami:
1. Pinie nasucho opražíme dozlatova. Bazalku omyjeme, lístky otrháme. Česnek oloupeme. Lístky bazalky rozmixujeme s česnekem, citronovou šťávou, rozdrobeným sýrem a 2/3 pinií. Vmícháme olej.
2. Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na osminky a vaříme asi 20 min. v osolené vodě. Fazolové lusky omyjeme, očistíme, rozpůlíme a vaříme v osolené vodě asi 10 min. Potom k nim přidáme špagety a vaříme dalších zhruba 7 min. Scedíme a necháme krátce okapat.
3. Fazolové lusky a špagety dáme s bylinkovou pastou (gestem) do mísy. Přidáme brambory i s vodou, v níž se vařily, vše promícháme a opepříme. Rozdělíme na talíře a posypeme zbylými piniemi.