Postup přípravy receptu Špagety s cuketou a artyčoky:
V hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a na mírném ohni 4 minuty osmahněte nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, citronovou štávu a plátky cukety.
Přidejte drcená rajčata i s nálevem, osolte, opepřete a přidejte cukr. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a pod poklicí 15 minut poduste.
Mazitím ve velkém hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu a povařte v ní špagety 8 až 10 minut, aby byly správně "al dente". Vodu slijte, nechejte okapat a přimíchejte do špaget lžíci olivového oleje.
Do rajčatové směsi opatrně vmíchejte srdíčka artyčoků a olivy a ještě 5 minut prohřejte.
Talíře nahřejte (například v mikrovlnce), přemístěte na ně špagety a zalijte je omáčkou.
Podávejte ozdobené lístky bazalky.