Použité suroviny receptu Špagety s houbovou omáčkou:
60 g másla
| 2 lžíce olivového oleje
| 6 pokrájených šalotek
| 450 g mladých žampionů, pokrájených na plátky
| 1 lžička hladké mouky
| 1,5 dl plnotučné smetany
| 2 lžíce portského vína
| 115 g rajčat sušených na slunci a nasekaných
| špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
| 450 g špaget
| 1 lžíce čerstvě nasekané petrželky
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Špagety s houbovou omáčkou:
Ve velké pánvi rozpálíme máslo a 1 lžíci oleje. Přidáme šalotky a na středním plameni smažíme 3 min. Přidáme žampiony a na mírném ohni 2 min. podusíme. Podle chuti přisypeme sůl a pepř, posypeme moukou a za stálého míchání smažíme 1 min. Postupně vmícháme smetanu a portské, přidáme sušená rajčata a špetku muškátového oříšku a na mírném ohni 8 min. povaříme. Zatím si v hrnci s osolenou vodou a olivovým olejem uvaříme špagety, cca 12-14 min. Nesmí být rozvařené. Do scezených špaget přelejeme žampionovou omáčku a ještě vše 3 min. povaříme. Hotové špagety s omáčkou servírujeme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.