Postup přípravy receptu Špagety s kuličkami z bílé klobásy:
Z vinných klobás vytlačíme obsah a smícháme ho s hladkou moukou tak, abychom ze vzniklé hmoty mohli tvořit kuličky o průměru cca 2 cm. Osmažíme je v dostatečné vrstvě oleje do zlatova, vysušíme na papírové utěrce a dáme stranou.
Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety, připravíme je na skus a scedíme.
Špek pokrájíme na malé kostičky, rozškvaříme ho na hlubší pánvi, přidáme jemně nasekaný česnek, osmahneme, zasypeme moukou a zalijeme smetanou. Přidáme hermelín nakrájený na malé kostičky a necháme rozpustit. Podle hustoty omáčky můžeme naředit mlékem. Dochutíme pepřem, osolíme, přidáme petrželku a vložíme osmažené kuličky z vinné klobásy. Vše necháme ještě chvíli provařit.
Podáváme se špagetami a sypeme strouhaným parmezánem.