Postup přípravy receptu Špagety s pepřovou omáčkou:
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Uvaříme "al dente" a po scezení promícháme se lžící olivového oleje, aby se nelepily.
V průběhu vaření těstovin si připravíme omáčku a sýry. Mozzarellu scedíme, nastrouháme nahrubo a množství rozdělíme na polovinu. Omáčku připravíme smícháním smetany, hotové studené omáčky s pepřovým kořením (zakoupíme v supermarketu) a polovinou mozzarelly. Společně se solí a bazalkou promícháme a výrazně ochutíme barevným pepřem, nejlépe čerstvě umletým. Jen na pár minut prohřejeme.
Těstoviny rozdělíme na talíře, polijeme teplou pepřovou omáčkou a posypeme strouhaným ementálem, do středu dáme trochu zbylé nastrouhané mozzarelly. Můžeme ozdobit barevným pepřem, tentokrát použijeme celé kuličky.