Vložil: | Mufyna |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Špagety s tuňákem a olivami:
500 g špaget
| 425 g konzervovaného tuňáka
| 1 ks nakrájená velká cibule
| 1 ks nakrájená zelená kapie
| 1 lžička nastrouhaného česneku
| 1 1/2 šálku rajského protlaku
| 1 lžíce rajčatové pasty
| 1/2 šálku bílého vína
| 1 lžíce drceného černého pepře
| 2 lžíce najemno nasekané petrželky
| 8 ks rozpůlených oliv
Postup přípravy receptu Špagety s tuňákem a olivami:
1. Špagety uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou podle návodu, slijeme je a uchováme je v teple.
2. Na přípravu omáčky rozpálíme v pánvi olej z tuňáka a během 3-4 minut v něm necháme změknout cibulku, papriku a česnek. Přimícháme rajský protlak, pastu a víno a vše vaříme další 3-4 minuty.
3. Do omáčky přisypeme tuňáka a za občasného míchání ji vaříme 4-5 minut.
4. Špagety zalijeme omáčkou a vše důkladně promícháme. Ozdobíme je petželkou, olivami a drceným černým pepřem.
Fotky receptu Špagety s tuňákem a olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!