Postup přípravy receptu Špagety s vepřovým masem po italsku:
Maso nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, okořeníme paprikou a vložíme maso. Opečeme, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Podléváme jen mírně, šťávy má být trocha. Když je maso měkké, zahustíme šťávu hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody a krátce povaříme. Přidáme na proužky nakrájenou čerstvou papriku a oregáno. Necháme jen prohřát. Mezitím uvaříme špagety obvyklým způsobem v dostatečném množství osolené vody a scedíme je. Uvařené špagety rozdělíme na talíře, na ně navrstvíme hotové maso a vše posypeme strouhaným sýrem.
Příloha: salát ze syrové zeleniny.