2 lžice olivového oleje
| 2 špetky čili
| 125 ml suchého bílého vína
| 1 kg škeblí
| citronová kůra
| 3-4 stroužků česneku
| 1 nasekaná pažika
| 800 g rajčat
| 400 g špaget
Postup přípravy receptu Špagety Vongole:
Rozpálíme olej a přidáme česnek, čili a na mírném ohni smažíme asi 30 sekund. Přidáme nasekanou petrželku, víno a rajčata. Vaříme asi 10 minut. Očistíme škeble a důkladně vydrhneme. Přidáme na pánev a zakryjeme ppoklicí a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme škeble z pánve a vyhodíme ty, které se neotevřely. Vmícháme petrželku a osolíme a opepříme. Odkryjeme pánev a vaříme až omáčka zhoustne. Dáme stranou 12 škeblí, z ostatních vyjmem jen maso. Těstoviny uvaříme a vmícháme do omáčky. Důkladně promícháme a přidáme škleble. Zdobíme díky citronu.
Fotky receptu Špagety Vongole:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!