8 kuřecích stehýnek (špalíků) zbavených kůže
| 3 lžíce olivového oleje
| 2 na kolečka nakrájené cibule
| 290 ml kuřecího vývaru
| 1 lžíce hladké mouky trošku osolené a opepřené
| 150 ml sherry
| kůra z 1 pomeranče
| šťáva ze dvou pomerančů
| 1 lžíce worcesterové omáčky
| 300 g žampionů
| 2 lžíce čerstvé petrželky
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Španělská pánev:
Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte cibulku a asi 10 minut osmahněte. Pak ji vyjměte a dejte na talíř. Obalte kuřecí stehýnka v okořeněné mouce, zahřejte oleje se zbývající 1 lžící oleje a osmahněte na něm obalená stehýnka dohněda. Přidejte kuřecí vývar, už osmahnutou cibulku i se šťávou, pomerančovou šťávu a kůru, sherry a worcesterovou omáčku. Přiveďte k varu, zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a vařte 25 minut nebo dokud není kuře uvařené.
Vmíchejte pokrájené žampiony a vařte ještě 5 minut. Osolte a opepřete dle chuti. Před podáváním posypte čerstvou petrželkou a podávejte s vařenou rýží.
Fotky receptu Španělská pánev:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!