Vložil: | Xjannickax |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Španělská rajčatová polévka:
500 g pokrájených rajčat
| 225 g bagety
| 1 l zeleninového vývaru
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 cibule nakrájená nadrobno
| 3 rozetřené stroužky česneku
| 1 zelená paprika nakrájená
| 1/2 lžičky chilli prášku
| na přílohu:
| 4 krajíce ciabatty nebo bagety
| 4 lžíce olivového oleje
| 2 rozetřené stroužky česneku
| 15 g strouhaného čedaru
Postup přípravy receptu Španělská rajčatová polévka:
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne. Přidejte chilli a rajčata a poduste na středním plamenu do zhoustnutí. Přidejte na kostičky pokrájenou bagetu a vývar a vařte dalších 10 až 15 minut opět do zhoustnutí.
Mezitím si připravte přílohu - česnekový chléb. Na středně rozpáleném grilu nebo v troubě opečte krajíce chleba. Každý krajíc pokapte olejem, vetřete do něj česnek, posypte sýrem a nechte ještě 2-3 minuty grilovat (opékat), dokud se sýr nerozpustí. Podávejte k polévce.
Fotky receptu Španělská rajčatová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!