Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Španělská šunka:
300 g pevných malých brambor
| sůl a pepř
| šťáva z jednoho citronu
| řapíkatý celer – jenom ty nejvnitřnější žlutozelené lístky nechte celé, zbytek jemně nakrájejte
| 1 svazek zelené petrželky, nasekané
| 2 lžíce strouhaného křenu, čerstvého
| 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
| 8 plátků španělské šunky
| olivový olej na zakapání
Postup přípravy receptu Španělská šunka:
1. Pečlivě omyté brambory povařte v osolené vodě asi 12 minut doměkka. Sceďte a nechte trochu vychladnout.
2. Většinu citronové šťávy prošlehejte v misce se špetkou soli, s pepřem, celerem, petrželkou a křenem. Vmíchejte smetanu. Ještě teplé brambory nakrájejte a promíchejte se zálivkou. Je-li třeba, dosolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
3. Na talíř naaranžujte plátky šunky a trochu salátu, posypte lístky celeru a petrželky a zakápněte olejem.
Fotky receptu Španělská šunka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!