Postup přípravy receptu Španělské ptáčky z králíka:
Maso paličkou naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, vložíme slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, dílek okurky, půl párku a čtvrtku vajíčka. Naplněné plátky svineme, ovineme nití a obalíme v mouce.
Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku, přidáme ptáčky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme je vodou, přidáme masox a dusíme (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka. Pokud je dusíme v kastrolu, obracíme a podléváme, aby se nepřipálily.
Měkké španělské ptáčky z králíka vyjmeme, přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě, naředíme, provaříme a dochutíme. Můžeme přidat zakysanou smetanu.
Vhodnou přílohou je houskový knedlík.