Použité suroviny receptu Španělské želé s pomeranči:
400 ml aromatického červeného vína
| 3 lžíce pískového cukru
| 3 hřebíčky
| 1 kousek skořice
| 1 badyán
| 6 plátků bílé želatiny
| 2 velké pomeranče
| smetana ke šlehání
| čerstvá máta nebo meduňka
Postup přípravy receptu Španělské želé s pomeranči:
Víno, cukr a koření svaříme asi 10 minut těsně pod bodem varu. Želatinu namočíme do studené vody a necháme změknout. Víno přecedíme a vymačkanou želatinu v něm rozpustíme. Vše necháme chladnout.
Pomeranče důkladně oloupeme a vykrájíme pouze čistou dužinu bez blanek. Nakrájíme na kousky a rozdělíme do menších misek, nejlépe mělkých skleniček na sekt. To vypadá slavnostně. Když víno začne želírovat, nalijeme jej na pomeranče a dáme do lednice vychladit, nejméně na hodinu. Klidně do druhého dne.
Po ztuhnutí zdobíme ušlehanou smetanou a snítkou čerstvé máty nebo meduňky.
Fotky receptu Španělské želé s pomeranči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!