Postup přípravy receptu Španělský guláš:
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme. V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo a cibuli na něm osmahneme. Pak přidáme maso a ze všech stran ho necháme osmažit. Pak osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Podlijeme hovězím vývarem, zavřeme pokličkou a dusíme doměkka (dle velikosti masa cca 50 minut).
V pánvičce rozehřejeme trochu sádla, dáme na něj jednu jemně nakrájenou cibuli společně s nastrouhanými okurky a krátce orestujeme. Pak vmícháme hořčici a ještě chvíli osmahneme. Pak obsah pánve přidáme do měkkého guláše, promícháme a povaříme několik minut. V hrnku s vodou rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Povaříme ještě několik minut a můžeme podávat s knedlíky, posypané čestvou nakrájenou cibulí.