Postup přípravy receptu Spařené vdolečky z kynutého těsta s ořechy:
Do prosáté mouky dáme na okraj sůl, přidáme rozehřátý tuk, cukr a rozšlehané vejce. Uprostřed utvoříme důlek a do toho dáme do malého množství mléka s cukrem vykynout droždí. Pro lepší chuť jemně nastrouháme kůru z dobře horkou vodou omytého citronu. S vlažným mlékem pak zpracujeme středně tuhé těsto. Přikryté necháme asi hodinu vykynout. Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál, krájíme dílky, z nich vyválíme válečky, krájíme je na stejné kousky a z nich rukou tvoříme malé vdolečky. Necháme je aspoň 10 minut přikryté kynout. Plech vymažeme tukem a na něj pak klademe vykynuté vdolečky. Stranou, která byla nahoře, je klademe na plech. Během pečení je na plechu obracíme. Pečeme je zvolna. Upečené vdolečky dáváme do mísy, necháme jen trochu prochladnout a pak je zalíváme ne najednou, ale postupně vařícím mlékem s rozehřátým tukem a medem. Teprve nakonec, až mléko do vdolečků vsákne, sypeme strouhanými ořechy.