Použité suroviny receptu Špekové knedlíky s vývarem:
200 ml mléka
| 5 housek
| 1 cibule
| 100 g slaniny
| 1 svazek petrželky
| 4 žloutky
| 5 lžic mouky
| dle chuti: sůl
| 800 ml masového vývaru
| 1 mrkev
| 1 menší pórek
| 1 malý celer
Postup přípravy receptu Špekové knedlíky s vývarem:
1. Do teplého mléka vložíme 4 housky nakrájené na plátky. Zbylé housky nakrájíme na kostky
2. Slaninu nakrájenou na drobné kousky, nechame rozpustit a osmahneme na ní nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájenou housku a také jí osmažíme dozlatova. Přimícháme omytou, osušenou a nasekanou petrželku. Slaninu se žloutky a moukou přidáme k namočeným houskám v mléce. Osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Vytvoříme knedlíky, které vložíme do vrouci osolené vody, a vaříme asi 20 min.
3. Zahřejeme vývar a vložíme do něj najemno nakrájenou zeleninu. 5 min. vaříme, poté vývar i se zeleninou nalijeme do hlubokých talířů. Knedlíky vyjmeme z vody a vložíme je do vývaru.
Fotky receptu Špekové knedlíky s vývarem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!