Postup přípravy receptu Špenátová polévka s jogurtem:
Čerstvý špenát důkladně opereme ve studené vodě, mražený necháme rozmrazit. Nakrájíme ho na středně velké porce. V hrnci rozpálíme tuk, dozlatova na něm osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme jarní cibulky a špenát, promícháme a ještě několik minut necháme na ohni. Pak přidáme rýži, přilijeme vodu a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme, rychle přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a necháme mírně vařit 15 - 20 minut, dokud se rýže a špenát neuvaří. Mezitím v jiné nádobce rozmícháme jogurt s vejcem, ušleháme společně s utřeným česnekem a necháme stát. Směs přidáme do polévky, jakmile je uvařená, společně prohřejeme, ale už nevaříme. Špenátovou polévku s jogurtem ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí.