Postup přípravy receptu Špenátová zdravotní polévka:
Omyté a rozsekané kosti vložíme do vhodné nádoby. Zalijeme je studenou vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme nejméně 2 hodiny. Pak do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na tenčí plátky nakrájenou kořenovou zeleninu. Uvaříme ji doměkka a vývar scedíme. Dávku mouky za občasného promíchání na sucho mírně opražíme, pak ji za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem z kostí a zeleniny. Uvedeme do varu a za občasného promíchávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny. Ke konci varu přidáme mléko, polévku krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem. Do procezené polévky zamícháme špenát, krátce povaříme, přilijeme rozmíchaná vejce, promícháme a necháme srazit. Hotovou polévku zjemníme máslem, dle potřeby dochutíme solí a ještě krátce povaříme. Dobrou chuť!