Použité suroviny receptu Špenátové lasaně s lososem:
500 g lososa
| 400 g lasaní
| 6 lžic sójové omáčky
| 1 stroužek česneku
| 50 g másla
| 70 g hladké mouky
| 1 l mléka
| 400 g mraženého špenátu
| strouhaná mozzarella
| sůl
| pepř
| muškátový květ
Postup přípravy receptu Špenátové lasaně s lososem:
Lososa nakrájíme podélně na tři až čtyři plátky a necháme asi hodinu marinovat v sójové omáčce smíchané s prolisovaným česnekem.
Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel a ochutíme jej pepřem, muškátem a solí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do většího hrnce dáme 2 litry vody, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme lasaně a během asi 5 minut je předvaříme.
Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní pokládáme ve vrstvách lasaně, špenát a lososa. Každou vrstvu zalijeme trochou bešamelu. Jako poslední vrstvu dáváme lazaně, zalijeme bešamelem a na závěr posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 20 minut.
Fotky receptu Špenátové lasaně s lososem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!