Použité suroviny receptu Špenátový krém s olivovými krutony :
250 g špenátu
| 500 ml smetany ke šlehání
| 250 ml kuřecího vývaru
| 50 ml olivového oleje
| 50 g pórku
| 50 g parmazánu
| 10 ks černých oliv
| 10 ks zelených oliv
| 1 francouzská bageta
| sůl
| bílý pepř
Postup přípravy receptu Špenátový krém s olivovými krutony :
Na olivovém oleji zesklovatíme pórek nakrájený na jemno, zalijeme vývarem a smetanou.
Vše povaříme asi 10 minut. Necháme přejít prudším varem (zredukujeme množství cca o 1/5), poté vložíme špenát překrojený na kousky a povaříme 3 – 5 minut.
Vše promixujeme, dochutíme solí a pepřem.
Při podávání vkládáme ochucené krutony, které připravíme z bagety nakrájené na kostičky, opečené společně s nasekanými olivami a strouhaným parmazánem na olivovém oleji.
Fotky receptu Špenátový krém s olivovými krutony :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!