Použité suroviny receptu Špíz s drůbežím masem a zeleninou :
400 g kuřecího nebo krůtího masa
| 1 dl bílého vína
| 4 lžíce sójové omáčky
| 1 kávová lžička cukru
| 2 lžíce rostlinného oleje
| dle chuti: majoránka
| dle chuti: mladé čerstvé žampiony
| 1 menší cuketa
| dle chuti: mletý pepř a pepř
Postup přípravy receptu Špíz s drůbežím masem a zeleninou :
Maso nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do vhodné nádoby. V hrnečku smícháme víno, sójovou omáčku, cukr, olej a majoránku a směs přilijeme k masu. Dobře promícháme, přiklopíme a dáme alespoň na 3 hodiny do ledničky. Poté na špejle nebo kovové jehly pak střídavě napichujeme kousky naloženého masa, asi 1 cm silná kolečka cukety a celé nebo rozpůlené žampiony. Potřeme marinádou a pečeme na grilu, na roštu nebo na pánvi na oleji. Nakonec osolíme a opepříme.
Fotky receptu Špíz s drůbežím masem a zeleninou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!