Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.12. 2025
Dnes má svátek Vlasta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Špíz z kapra

fotka Špíz z kapra
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Špíz z kapra:

150 g angl. slaniny  | 1 menší kapr  | 1 cibule  | 12-15 střeních žampionů  | 12-15 cherry rajčat  |  marináda:  |  sůl  | 1 lžička koření na steak  | 1-2 lžičky citr. šťávy  | 2 lžíce oleje  |  pepř  |  čerstvá zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu Špíz z kapra:

Z kapra stáhneme kůži, vykostíme a nakrájíme na kostky. Maso omyjeme, osušíme a ochutíme solí, pepřem i kořením. Pokapeme citronovou šťávou, smícháme s olejem a 15 minut ho necháme uležet.
Slaninu nakrájíme na kostky velikostí kostek z kapra. Žampiony očistíme, odkrojíme nožky a hlavičky překrojíme. Cibuli (i červenou) nakrájíme na osminky a rajčátka na poloviny.
Na špejle střídavě napichujeme kostky kapra, slaniny, cibule a půlky žampionů i rajčátek.
Rozehřejeme olej a špízy ze všech stran opečeme. Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, ozdobené čerstvou zeleninou (plátky čerstvé okurky, hlávkový salát, rajčátka).


Fotky receptu Špíz z kapra:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Špíz z kapra
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !