Vložil: | krajka11 |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 25 |
|
|
Použité suroviny receptu Špíz z krkovice, cibule, slaniny a brambor:
350 g brambor
| 400 g krkovice bez kosti
| 100 g slaniny
| 3 lžíce kečupu
| 1 velká červená cibule
| 3 str. česneku
| 3 lžíce čerstvé petrželky
| sůl a pepř
| olej
| vývar
| pečivo
Postup přípravy receptu Špíz z krkovice, cibule, slaniny a brambor:
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na klínky a dílky rozebereme na plátky. Syrové brambory omyjeme, očistíme kartáčkem, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 4 mm. Slaninu nakrájíme na menší kostky. Česnek prolisujeme.
Na jehly střídavě napichujeme brambory, slaninu, cibuli a maso. Připravené špízy osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Potom je včetně výpeku vložíme na pekáček, podlijeme trochou vývaru a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.
Hotové špízy vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku vmícháme kečup, česnek, popřípadě vývar a vše necháme přejít varem. Nakonec přidáme čerstvě usekanou petrželku.
Špízy rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s pečivem.
Fotky receptu Špíz z krkovice, cibule, slaniny a brambor:
Fotky vložil: uschi3,paníV