Postup přípravy receptu Špízy s avokádovým dipem:
Maso nakrájíme na kostky velké 2-3 cm. Limetku omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru nastrouháme. Rozpůlíme a vymačkáme šťávu. Půlku šťávy a kůru smícháme s čili práškem, solí, lžickou oleje a masem. Přikryté necháme 15 minut marinovat. Rajčata přelijeme horkou vodou, zchladíme, oloupeme a nakrájíme. Nařízneme čili papričku, odstraníme jádra a nasekáme ji najemno. Koriandr nasekáme. Rozpůlíme avokádo, odstraníme pecku a dužninu vydlabeme pomocí lžičky. Rozmixujeme se zbylou limetkovou šťávou. Vmícháme čili a koriandr a okořeníme podle chuti. Kousky masa napichujeme na špízy a opékáme na oleji z každé strany 5 minut. Podáváme s dipem a bagetkou posypané kousky rajčat.