Postup přípravy receptu Špízy s bílou klobáskou na grilu:
Papriky omyjeme, nakrájíme na kousky. Párečky debrecínské nebo jiné nakrájíme na špalíčky. Na grilovací jehly napícháme jeden konec bílé klobásy. Pak na jehlu navlíkáme střídavě kousky párečků, barevných paprik, cibule a na závěr napíchneme druhý konec klobásky. Vzniknou tak zajímavé špízy ve tvaru luku. Olej rozmícháme s mletou paprikou, špízy jim potřeme a opékáme z každé strany asi 5 minut na rozpáleném grilu. Barbecue omáčku připravíme smícháním kečupu, hořčice, worcesterské omáčky, octa a utřeného česneku se lžičkou oleje. Grilované klobásky podáváme s různými druhy hořčice a grilovacích dresingů a barbecue omáčkou. K tomuto se hodí bagetka nebo chléb, zeleninový salát.