Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Špízy se sušenými švestkami:
400 g vepřové kýty
| 6 tenkých plátků slaniny
| 12 vypeckovaných vláčných sušených švestek
| sůl
| bílý pepř
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce brandy
| 100 ml sladké smetany
Postup přípravy receptu Špízy se sušenými švestkami:
Maso nakrájíme na kostky, slaninu podélně rozpůlíme a do každé půlky zabalíme jednu švestku. Maso a zabalené švestky střídavě napichujeme na čtyři jehly. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme jehly a maso opékáme asi deset minut na mírném ohni ze všech stran. Vyjmeme a uchováme horké. Do pánve nalijeme brandy a smetanu, rozředíme připečeniny a takto vzniklou omáčkou přelijeme masové jehly.
Fotky receptu Špízy se sušenými švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!