600 g masa z candáta
| 1 citrón
| 3 lžíce oleje
| 2 lžičky koření na ryby
| 2 barevné kapie
| 1 cibule
| 4 menší rajčata
Postup přípravy receptu Špízy z candáta:
Na kostky nakrájejte maso z vykostěného a kůže zbaveného candáta. Citron vymačkejte a promíchejte s olejem a kořením na ryby. Kousky ryby touto směsí přelijte a nechte v chladu 2 hodiny marinovat. Kapie nakrájejte na kostky, cibuli oloupejte a nakrájejte ji na osminky, které ještě rozeberte. Menší rajčata rozpůlte. Na špízové jehly střídavě napichujte papriky, rybí maso, cibuli a půlky rajčat. Špízy potírejte zbylou marinádou a grilujte v troubě. Během grilování otáčejte.
Fotky receptu Špízy z candáta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!