Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 1 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Srbská fazolová polévka:
100 g bílých fazolí
| 250 g hovězích kostí
| 100 g kořenové zeleniny
| sůl
| 400 g brambor
| 100 g uzené slaniny
| 500 g vepřového bůčku
| sádlo nebo olej
| 2 cibule
| 2 zelené papriky
| pepř, mletá paprika
| 1 lžíce rajského protlaku
| majoránka
| 1-2 stroužky česneku
| 0,5 l kyselé smetany
| petrželka
Postup přípravy receptu Srbská fazolová polévka:
Fazole máčíme ve studené vodě přes noc. Kosti i zeleninu zvolna vaříme v osolené vodě asi 1 hodinu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Vývar přecedíme, přidáme do něj fazole a 45 min. vaříme. Teprve po 20 min. přidáme brambory. Slaninu a bůček nakrájíme na kostky a na sádle nebo na oleji opékáme asi 15 min., až jsou zlatavé. K masu vmícháme trochu rajčatového protlaku a spojíme s fazolemi. Polévku ještě podle potřeby rozředíme trochou vývaru, dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, podle toho, jak máme rádi ostré, chilli kořením a utřeným česnekem. Vše ještě chvíli vaříme, nakonec vlijeme smetanu a zdobíme petrželkou.
Fotky receptu Srbská fazolová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!