Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a cibuli na něm orestujeme. Pak přidáme kostky masa a opečeme je ze všech stran. Potom vše poprášíme paprikou, přidáme tymián, sůl, pepř, kmín a podlijeme vodou i vínem.
Dusíme pod pokličkou asi 45 minut, aby bylo maso dostatečně měkké. Až je maso téměř měkké, přidáme nakrájené párky, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, posypeme chlebem, promícháme a povaříme, až se chleba rozvaří. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky a můžeme posypat nasekanou čerstvou cibulí.
Další báječné recepty na srnčí guláš:
Srnčí guláš s brusinkami
Srnčí guláš na houbách
Srnčí guláš