Maso dobře očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli očistíme a spolu se slaninou ji nakrájíme na drobné kostky.
V hlubší pánvi si orestujeme cibulku, přidáme slaninu a pak i kostky masa. Orestujeme, přidáme koření, bobkový list a tymián a přiklopíme poklicí. Při vypékání podléváme vodou. Srnčí dusíme doměkka. Zhruba v polovině přidáme houby.
Pak maso zaprášíme hladkou moukou, promícháme, postupně za stálého míchání zalijeme vodou a provaříme. Ochutíme solí, pepřem, přidáme smetanu.
Srnčí guláš na houbách doplníme lžičkou brusinek a podáváme s bramborovým knedlíkem.
Další báječné recepty na srnčí guláš:
Srnčí guláš s brusinkami
Srnčí guláš na červeném víně
Srnčí guláš