200 ml majonézy
| 2 vejce
| 250 g krupicového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1 citron
| 200 ml pomerančového džusu
| 100 g mletých ořechů
| 250 g hrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 100 g Hery
| 200 g moučkového cukru
| 2 lžíce vody
| 2 lžíce rumu
| 2 lžíce kakaa
| 100 g hrubě sekaných mandlí
Postup přípravy receptu Srnčí hřbet z majonézy :
Majonézu smícháme se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou a krátce vyšleháme. Opatrně přidáme džus a citronovou šťávu. Vmícháme mleté ořechy a prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků a hotové těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Formu vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 45 minut. Po upečení vyklopíme a dáme vychladnout. V kastrolku rozpustíme Heru a přidáme moučkový cukr. Stáhneme z ohně, přimícháme vodu, rum a kakao a důkladně vymícháme. Počkáme, až poleva vychladne. Jak začne tuhnout, naneseme ji na připravený hřbet. Nakonec ozdobíme nasekanými mandlemi.
Fotky receptu Srnčí hřbet z majonézy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!