Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Srnčí kýta na smetaně:
600 g srnčí kýty s kostí
| 25 g slaniny
| 75 g rostlinného tuku
| 2 dl mléka
| 5 cl smetany
| 75 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| 50 g cibule
| 50 g citrónu
| 50 g hladké mouky
| 2,5 cl octa 8 %
| sůl
| divoké koření (bobkový list, celý pepř, tymián)
| celé nové koření
| trochu hořčice
| 2,5 cl bílého vína
Postup přípravy receptu Srnčí kýta na smetaně:
Vykostěnou srnčí kýtu odblaníme, vypereme, protkneme slaninou, osolíme a necháme odležet. V poloviční dávce tuku osmahneme do růžova na kolečka krájenou očištěnou zeleninu a cibuli, zalijeme octem, přidáme koření, zalijeme trochou vařící vody, vložíme připravenou srnčí kýtu a dusíme pod pokličkou v troubě doměkka. Maso občas obrátíme, přeléváme vlastní šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Dušenou kýtu ze šťávy vyjmeme, základ zahustíme světlou jíškou, připravenou ze zbývající poloviny tuku a mouky, dobře rozmícháme a zalijeme vlažnou vodou tak, aby omáčka byla řídká. Přidáme cukr, hořčici a zvolna vaříme. Až omáčka zhoustne zředíme ji mlékem, podle chuti osolíme, přidáme citrónovou šťávu, zavaříme a propasírujeme přes jemný cedník. Jednotlivé porce na talíři přeléváme omáčkou. Příloha houskový knedlík.
Fotky receptu Srnčí kýta na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!