1 kg srnčí kýta
| 4 dl rostlinný olej
| 10 kuliček jalovec
| 1 balíček koření na zvěřinu
| 1 kg mražené hranolky
Postup přípravy receptu Srnčí kýta po texasku:
Jalovec rozdrtíme v hmoždíři. Smícháme jej se sáčkem koření na zvěřinu, přidáme lžíci oleje a promícháme.
Kýtu rozdělíme na jednotlivé svaly. Ty nakrájíme příčně na 2 cm plátky. Srnčí steaky jemně naklepeme z obou stran obrácenou stranou nože a vydatně potřeme směsí koření. Připravené maso necháme v lednici přes noc uležet.
Druhý den si ve fritéze připravíme hranolky. Odkládáme je na savý paprí.
Na rozpálené grilovací pánvi s olejem pečeme steaky 4 minuty z jedné i druhé strany. Tak budou medium. Poku je chceme více propečené, necháme je o minutu nebo dvě déle (well done). Pokud je chceme krvavé (rare), dobu restování zkrátíme.
Srnčí steaky ihned podáváme je s připravenými hranolky. Můžeme přelít výpekem z pánve.
Fotky receptu Srnčí kýta po texasku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!