Použité suroviny receptu Srnčí maso na portském víně s lanýži :
1/2 kg srnčí maso
| 2 velké cibule
| 2 dcl Portské víno
| 10 dkg sekané lanýže
| 1 lžíce mouky
| hrst pekanové oříšky
| sůl
| pepř
| nový koření
| jalovec
| olej
Postup přípravy receptu Srnčí maso na portském víně s lanýži :
Půl kila srnčího omejeme a nakrájíme na menší kostičky. Cibulku dáme zesklovatět a kostky masa rychle orestujeme. Přibližně po 5 minutách přidáme k masu i lanýže. Po 10 minutách lehkého dušení zasypeme směs lžící hladké mouky a podlejeme Portským vínem. Dusíme dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme koření (jalovec, pepř, nové koření a sůl). Na talíři posypeme pekanovými oříšky. Jako přílohu k tomuto jídlu se doporučují bramboráčky.
Fotky receptu Srnčí maso na portském víně s lanýži :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!